wtorek, 24 kwietnia 2012
Acetocholina
Acetylocholina potrzebna jest do wrażliwości na bodźce fizyczne oraz na zwiększenie produkcji insuliny
Produkowana jest z choliny i estru kwasu octowego trzeba widzieć że ester kwasu octowego potrzebny jest do produkcji cholesterolu.Gdy nie dostarczamy z pożywienia cholesterolu to ester kwasu octowego może zacząć spadać co prowadzi nie chybnie do obniżenia się poziomu acetocholiny Na acetocholine mają też wpływ negatywny ospałość leki przeciw lękowe co powodują ospałość typu Clonazepam który ułatwia przekaźnictwo GABA-ergiczne.
Witami b1 zapobiega utracie acetocholine bo hamuje esterazę cholinową Herbata z melisy ma podobne działanie.Herbata dziurawca blokuje przekaźnictwo GABA-ergiczne.Źródłem choliny może być lecytyna ale lepsze są surowe jaja bo zawierają one jeszcze dużo cholesterolu.Kawa też jest dobra ale wypłukuje magnez.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz